NORI POPUSTI : DO -50%!

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine mundosito.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Uredbo o varovanju osebnih podatkov (EU GDPR), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in določajo pogoje nakupov izdelkov preko spletne strani. S spletno trgovino mundosito.com, na kateri so objavljeni ti splošni pogoji poslovanja, upravlja podjetje Spletna trgovina Alma Begić s.p., Fužine 134, 1241 Kamnik, v nadaljnjem besedilu “ponudnik”. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja. Poleg teh pogojev poslovanja lahko za določene podstrani ali uporabnike veljajo posebni pogoji poslovanja ali pogodbena določila.

 

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec postane član in s tem pridobi pravico do nakupa. Obenem pa z registracijo izrazi svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. »Kupec« ali »uporabnik« v teh Pogojih poslovanja predstavlja vsako osebo, ki se odloči za nakup izdelkov prek spletne strani mundosito.com oziroma na drug način izrazi zanimanje za nakup izdelkov prodajalca. Vsi osebni podatki so strogo varovani v skladu z uredbo EU GDPR. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe Pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Uporabnik se lahko strinja, da ga o spremembah Pogojev poslovanja obvestimo takoj, ko stopijo v veljavo. Vse spremembe so za uporabnika zavezujoče, zato uporabnikom priporočamo da se s Pogoji poslovanja ob vsakem nakupu vestno seznanijo. Poleg Pogojev poslovanja mora kupec pred oddajo naročila izraziti tudi strinjanje z našo Politiko zasebnosti, kjer se seznani z našo politiko varstva osebnih podatkov. V primeru, da se kupec s Pogoji poslovanja ali Politiko zasebnosti ne strinja, prosimo, da spletne trgovine ne uporablja.

 

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z določbami teh Pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave in potrjuje, da je bil s Politiko zasebnosti seznanjen in se z njo strinja. Kupec ali uporabnik z nakupom jamči, da je starejši od 18 let.

 

Osnovne lastnosti izdelkov, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. V primeru morebitne spremembe roka dobave bo kupec o spremembi ustrezno in pravočasno obveščen po elektronski pošti.

Podjetje Alma Begić s.p. je davčni zavezanec,

Cena izdelka, vrednost DDV in strošek poštnine so vidni v nakupovalni košarici še pred zaključkom naročila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. S potrditvijo naročila so vse cene in drugi pogoji zavezujoči in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupec o vseh podatkih o oddanem spletnem naročilu prejme obvestilo na elektronski naslov, ki ga je navedel v nakupovalni košarici pri vnosu svojih podatkov. V tem sporočilu je obveščen tudi o predvidenem roku dobave. Če le-tega ne prejme, obstaja možnost, da je kupec navedel napačen elektronski naslov. V takšnem primeru kupca naprošamo, da se obrne na nas preko v nadaljevanju dokumenta objavljenih komunikacijskih kanalov. 

 

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča plačilo po povzetju na domu oziroma na svoji lokalni pošti, s Paypal ter s plačilnimi in kreditnimi karticami, ki so na voljo v obrazcu v Košarici. Potrdilo o naročilu je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dostopno v vsakem trenutku, saj ga prejme na svoj elektronski naslov. Podjetje Alma Begić s.p. ni registrirano kot fizična trgovina, zato kupcem ne moremo oziroma ne smemo ponuditi osebnega prevzema preko spletne strani naročenega blaga. Podjetje prav tako ne posluje gotovinsko, kar pomeni, da na naslovu podjetja izdelkov ne morete osebno kupiti. Vse informacije in navodila, kako opraviti nakup, so kupcu na voljo v Pogojih poslovanja, ki so objavljeni na naši spletni strani.

 

STROŠKI POŠTNINE

Poštnina je lahko vključena v ceno, brezplačna ali ločeno jasno zapisana. Kupec je o znesku poštnine seznanjen pred potrditvijo svojega nakupa. Kupec je dolžan poravnati stroške pošiljanja ob prevzemu blaga razen v primerih:

V teku akcije, ki izrecno poudarja brezplačno poštnino.

Ko je pri artiklu drugače navedeno (poštnina vključena v ceno).

NAROČILO BLAGA

Naročilo je možno preko večine komunikacijski kanalov (spletna trgovina, elektronski naslov, telefon, Facebook,…). V primeru, da si o nakupu premislite, nam to najkasneje v eni uri sporočite preko kateregakoli komunikacijskega kanala. Vsi podatki o naročilu so shranjeni pri ponudniku.

 

POSTOPEK NAROČILA OZIROMA NAKUPA

Registracija ni obvezna, naročilo lahko kupec odda tudi kot gost. Kupec izbere artikel in ga s klikom doda v košarico. S klikom na gumb »Prikaži košarico« ali pa s klikom na košarico zgoraj na desni strani vstopi v košarico. V košarici lahko popravi količino ali odstrani določen artikel in klikne na gumb »Posodobi košarico«, da se vnesene spremembe potrdijo.

 

V kolikor ima kupec kupon / kodo za popust, le-to vnese v okenček, kjer je navedeno »Koda kupona« in jo potrdi s klikom na povezavo »Uporabi kupon«. Pri enem nakupu lahko kupec koristi le en kupon oziroma kodo. Kupon je v primeru, da je to eksplicitno zapisano, časovno omejen.

 

Iz košarice gre kupec s klikom na gumb »Nadaljuj z nakupovanjem« nazaj v trgovino ali pa klikne gumb »Nadaljuj na blagajno« in na strani z naslovom »Zaključek nakupa« določi način plačila in vnese podatke za dostavo. Kupec mora posredovati zahtevane kontaktne podatke, ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Vpisati mora vsaj en veljaven elektronski naslov. Po potrebi lahko doda tudi komentar. Pred formularjem za izbiro plačila je naveden strošek dostave ter celoten znesek nakupa. Zaključek nakupa kupec opravi s klikom na gumb »Kupite sedaj«.

 

Po oddanem naročilu kupec prejme elektronsko sporočilo z vsemi potrebnimi podatki o nakupu, dostavi in navodila. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena, hkrati se uporabnik lahko strinja z uporabo njegovega elektronskega naslova za marketinške namene (e-novice) v skladu s točko o varovanju osebnih podatkov.

 

Osebni podatki se obdelujejo skladno s Politiko zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani www.mundosito.com.

 

POSTOPEK NAROČILA NA PRISTAJALNI STRANI

Pristajalna stran je podstran spletne trgovine mundosito.com, kjer je na voljo en izdelek, skupina izdelkov ali en izdelek v več različicah na eni sami strani. Je uporabnikom prijaznejša, enostavna in pregledna storitev, kjer se nakup vedno opravi brez registracije. Če je kupec preko klika na spletni oglas prispel na pristajalno stran, lahko do obrazca za nakup pride s klikom na gumb »naroči zdaj«. Na strani je na voljo več takšnih gumbov, obrazec »Naročilnica« pa se nahaja tudi na dnu strani.

 

Kupec se odloči za način plačila. Na voljo so enaki načini plačila kot v trgovini mundosito.com. Pri plačilu po povzetju lahko pride do dodatnih stroškov zaradi provizije, o čemer je kupec obveščen pred zaključkom nakupa. Pri izbiri možnosti plačila s kreditno oziroma debetno kartico ali s plačilnim sistemom Paypal se kupcu odprejo ustrezni obrazci, kamor kupec vnese zahtevane podatke.

 

Kupec nato v Naročilnico vnese zahtevane podatke za dostavo izdelka. Podatki, ki so označeni z zvezdico, so obvezni. Pri nekaterih izdelkih se lahko izbere še dodatna lastnost izdelka, na primer barva. Kupec vnese tudi želeno količino izdelkov.

 

»Prioritetno naročilo« pod gumbom »Potrdi naročilo« kupcu omogoča, da se njegovo naročilo odpremi prej kot ostala. V primeru več takšnih naročil se prioritetna naročila obravnava po kronološkem vrstnem redu oddanih naročil upoštevajoč dodaten strošek.

 

Nakup je zaključen s klikom na gumb »Potrdi naročilo«. Ob tem se kupcu odpre nova stran s potrdilom o nakupu. Potrdilo o naročilu, ki vsebuje tudi hiperpovezavo do navodil izdelka, je kupcu poslano na navedeno elektronsko pošto. Kopija potrdila o naročilu je poslana tudi na interni elektronski naslov podjetja in služi kot dokaz o nakupu.

 

V primeru, da za izdelek ponujamo dodatno znižanje ob nakupu naših izdelkov, so kupci na dodatno znižanje ob nakupu opomnjeni po oddaji naročila. V takšnih primerih je oddano naročilo začasno zadržano in ga kupec še lahko dopolni s klikom na dodatno ponudbo. Če kupec naročila ne dopolni, bo oddano le prvotno naročilo.

 

POSTOPEK NAROČILA ZA PRAVNE OSEBE

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v primeru, ko želite izdajo računa na podjetje, sprejmete Splošne pogoje poslovanja tudi v delu, ki velja za podjetja in sprejemate, da v tem primeru ne velja možnost odstopa od nakupa brez navedenega razloga v roku 14 dni od prejema blaga ter jamstvo za stvarne napake kot sicer velja za fizične osebe skladno z ZVpot.

 

PREKLIC NAROČILA

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku ene ure po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu. Pod zadevo v elektronskem sporočilu vpišite »Preklic naročila«. V vsebini sporočila navedite: številka naročila, ime in priimek kupca. Kontaktni elektronski naslov ponudnika je info@mundosito.com.

 

DOBAVA BLAGA

V primeru, da je artikel na zalogi, blago odpremimo v roku 1-3 delovnih dni, o točnem datumu dostave kupca obvestimo preko elektronskega sporočila. Poleg blaga kupec prejme morebitna navodila ter račun, ki za nekatere izdelke velja kot garancijski list. V primeru, da blaga ni na zalogi, bo kupec v roku delovnega dne obveščen o spremenjenih podrobnostih dostave. Podatki o dostavljavcu so kupcu vidni v potrdilu o naročilu, ki ga prejme na svoj elektronski naslov.

 

GARANCIJSKA IZJAVA

Podjetje Spletna trgovina Alma Begić s.p. izjavlja, da bo izdelek v garancijskem roku deloval brezhibno, pod pogojem, da se bodo upoštevala navodila za vzdrževanje in uporabo.

 

Spletna trgovina Alma Begić s.p.  se obvezuje, da bo v garancijskem roku, v času, ne daljšem od 45 dni od dneva prejema reklamacijskega zahtevka in izdelka, brezplačno odpravil napake, ali - če bo to potrebno - izdelek brezplačno zamenjal.

 

Garancija prične teči z datumom nakupa, kar kupec dokaže z garancijskim listom in računom.

 

Garancija za izdelek se lahko uveljavlja z izpolnjenim garancijskim listom in računom ter predložitvijo izdelka.

 

Izdelek je potrebno dostaviti v najkrajšem času, ko ste napako odkrili, vsekakor pa pred iztekom garancijskega roka.

 

V primeru garancijskega popravila izdelka, se garancijski rok podaljša za toliko dni, kolikor je trajalo popravilo izdelka.

 

Garancija velja za ozemlje Republike Slovenije.

 

Garancija ne velja v primerih:

- če kupec ni ravnal v skladu z navodili za uporabo;

- če je kupec nestrokovno ali malomarno ravnal z izdelkom;

- če je v izdelek posegla nepooblaščena oseba;

- če je prišlo do okvare, zaradi višje sile (npr. udar strele, itd.),

- če so bili v izdelek vgrajeni neoriginalni deli;

- če je bil izdelek izpostavljen mokroti/vlagi, ekstremnim toplotnim oziroma drugim pogojem okolja ipd.;

- če je prišlo do okvare, zaradi prenapetosti ali izteka baterij;

- če je bil izdelek nepravilno vzdrževan;

- normalne obrabe izdelka;

- mehanskih poškodb.

Za blago, za katero mora proizvajalec izdati garancijo za brezhibno delovanje za obdobje najmanj enega leta, Spletna trgovina Alma Begić s.p.  zagotavlja proti plačilu popravilo, vzdrževanje blaga in nadomestne dele vsaj tri leta po poteku garancijskega roka.

 

OPOZORILO: Garancija ne izključuje pravic potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu.

 

Navodila za uveljavljanje garancije:

 

Neustrezen izdelek pošljete na naslov Spletna trgovina Alma Begić s.p., Fužine 134, 1241 Kamnik, Slovenija, skupaj s kopijo računa in garancijskim listom ter izpolnjenim reklamacijskim obrazcem, ki ga najdete na naslednji povezavi:

 

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo kot so e-novice. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli posredovani tretjim osebam, razen v primeru, če bodo le-ti potrebni za obveščanje glede dostave ali reševanja reklamacij, se pravi v vašem najboljšem interesu. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Spletna stran uporablja htpps protokol, ki onemogoča prestrezanje osebnih podatkov med samim nakupom.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Pred odstopom od nakupa sme kupec opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Izdelka kupec ne sme še naprej uporabljati, če odstopi od nakupa. Šteje se, da sta sporočilo o odstopu oz. izdelek poslana pravočasno, če je pošiljka oddana pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

 

Vsak kupec ima pravico, da nam skladno z veljavno zakonodajo, trenutnimi določili 43., 43.a, 43.b, 43.c, 43. č, 43.d, 43.e, 43.f, 43.g členi veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 114/06, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14 in 19/15) (v nadaljevanju: »ZVPot-1«) v 14 od prevzema izdelkov sporoči, da odstopa od nakupa, v sporočilu pa navede potrebne podatke o nakupu – npr. ime in priimek, št. računa, itd., na podlagi katerih lahko podjetje obravnava njegovo zahtevo. Pri vračilu izdelkov kupec skladno z določbami omenjenega zakona (7. odstavek 43.d člena ZVPot) ne trpi nobenih dodatnih stroškov razen stroška neposrednega vračila blaga.

 

Blago mora potrošnik vrniti prodajalcu najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu. Priporočamo, da nas pred vračilom obvestite na elektronski naslov ali nas pokličete na telefonsko številko, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini.

 

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

 

Če podjetje ni v celoti izpolnilo obveznost iz 43.c člena ZVPot, traja rok za odstop od pogodbe tri mesece. Ta rok začne teči pri dobavi blaga od dneva, ko je potrošnik sprejel blago, pri opravljanju storitev pa z dnem sklenitve pogodbe. S potekom tega roka ugasne pravica potrošnika, da od pogodbe odstopi.

 

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj.

 

Podjetje Spletna trgovina Alma Begić s.p. ne omogoča osebnega vračila kupljenega blaga na fizičnem naslovu podjetja.

 

V skladu z drugim odstavkom 43.d člena ZVPot mora podjetje potrošniku, ki je izkoristil pravico do odstopa od nakupa, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe, vrniti vsa prejeta plačila. V skladu s sedmim odstavkom 43.d člena pa potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.

 

Kupce naprošamo, da si v Pogojih poslovanja preberejo navodila v sklopu poglavja "Pravica do odstopa od pogodbe".

 

VRAČILO KUPNINE

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Kupnina bo povrnjena najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu oziroma po prejemu vrnjenega izdelka. O načinu vračila kupnine se kupec opredeli na obrazcu. Če noben od ponujenih načinov vračila ni možen, se lahko kupec obrne na nas preko telefona ali e pošte.

 

UVELJAVLJANJE STVARNE NAPAKE

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tukaj. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake v skladu s 37.in 37a,b,c,č členom Zvpot.

 

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Napaka je stvarna: če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet; če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana; če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane; če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

 

 

 

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če uporabnik dovoli oziroma le, če je nujno zaradi izvedbe nakupa. Oglasna, elektronska in SMS sporočila so jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj je jasno razviden, akcije promocije in druge tržne tehnike so ustrezno označene. Prav tako so jasno določeni pogoji udeležbe v njih. Jasno je predstavljena možnost in način prijave oziroma odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Zahtevo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik spoštoval.

 

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli prijavi ali odjavi od prejemanja novic s strani ponudnika.

 

AVTORSKA ZAŠČITA

Vsebina spletne trgovine www.mundosito.com, vključno s podatki, opisi izdelkov, grafično podobo, tehnologijo, slikami izdelkov ter ostalimi elementi na spletnem mestu ponudnika so last podjetja Spletna trgovina Alma Begić s.p., ter zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Spletna trgovina Alma Begić s.p.. Kršitelji avtorskih pravic bodo ustrezno sodno preganjani. Fotografije izdelkov lahko zaradi različnih vzrokov nekoliko odstopajo od dejanskega stanja (so simbolične) na primer zaradi proizvodnih sprememb, na katere ponudnik nima vpliva.

 

IZBRIS OSEBNIH PODATKOV

Podatke, ki jih podjetje Spletna trgovina Alma Begić s.p. zbira, kupec najde v Politiki zasebnosti, ki je objavljena na ponudnikovi strani www.mundosito.com. Ponudnik spoštuje Uredbo o varovanju osebnih podatkov (EU GDRR). Uporabnik oziroma kupec sam dovoli ali ne dovoli obdelave podatkov. Vsak kupec oziroma uporabnik ima pravico kadarkoli zahtevati izbris svojih osebnih podatkov iz naše baze. To stori enostavno tako, da nas kontaktira preko katerega od naših komunikacijskih kanalov (elektronska pošta, telefon, Facebook) ter sporoči svoje podatke za izbris. Izbris podatkov iz naslova GDPR se ne nanaša na podatke, ki jih je podjetje dolžno hraniti po ZDDV-1, Zakonu o davčnem postopku, Zakonu o gospodarskih družbah, Slovenskih računovodskih standardih, Zakonu o računovodstvu ter Pravilniku o izvajanju zakona na dodano vrednost.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in daje na voljo osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@mundosito.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Spletna trgovina Alma Begić s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm.

 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

DODATNA POJASNILA GLEDE NAKUPA

Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. V kolikor kupec naročenega blaga, ki je poslano s plačilom po povzetju, ne prevzame v nobenem primeru in je po preteku čakalnega roka na pošti 15 dni vrnjen na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. V kolikor kupec paketa ne prevzame, s tem dejanjem podjetju povzroča finančno škodo. Kupec je v primeru neprevzema zato odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja/vračanja izdelkov podjetju, za kar mu bo prodajalec izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe ni prekinil.

 

Višina stroškov enostranskega odstopa od pogodbe so odvisni od stroškov pošiljanja, pakiranja, administrativnih stroškov in bodo v vsakem posameznem primeru obračunani v skladu z dejanskimi stroški in dobro poslovno prakso. Spletna trgovina Alma Begić s.p. si pridržuje pravico, da lahko kupcu, ki ni prevzel paketa, izstavi račun v višini dejanskih obračunanih stroškov, ki so nastali z enostransko prekinitvijo pogodbe s strani kupca, kupec pa se strinja, da bo v takih primerih račun za povzročene stroške plačal najkasneje v 7 dneh na račun podjetja.

 

PREVLADUJOČE PRAVO

Te pogoje in določbe se ureja in razlaga v skladu s slovenskim pravom. Pogodbeni stranki s tem priznavata pristojnost slovenskih sodišč. Vse pogodbe bodo sklenjene v slovenskem ali angleškem jeziku.

 

Ti pogoji poslovanja pričnejo veljati dne 01.01.2022

 

Podatki podjetja

Spletna trgovina Alma Begić s.p.

Fužine 134

1241 Kamnik

 

Davčna št.: SI 20860595